OqPoWah.com

Komatozno stanje - posledica notranjih bolezni in poškodb

Slavni znanstvenik Bogolepov je dal najbolj natančen opis medicinskega koncepta diagnoze bolnikov, v katerem ni aktivnega stanja človeških funkcij. Določena je z izrazito zaviranjem živčnega sistema, stanje globoke izgube čustev in zavesti z odsotnostjo, ne le z motorjem, analizatorji kože, ampak tudi vizualnih, vohalnih in slušnih refleksov. To je koma ali koma pacienta.

Koncept kome sam po sebi se razlikuje od opredelitev, ki so v lasti stanja globokega spanca, ki jih lahko, če je potrebno, prekinejo z zunanjimi dražljaji. Pacient, ki je v komi, ne kaže znakov reakcije na zunanje in notranje dražljaje, bolnika ne more vrniti v zavest.

Kaj je vse - znaki komi in kaj je koma? Ne smejo jih zaznati kot stanje stupor - neobčutljivost in nepremostljivost. Ker v stanju stuporja, je oseba v stanju stuporja, ki nima telesnega odziva na zunanje dražljaje, ampak ohranja znake zavesti.

Medicina pozna drugačne znaki simptomov določiti komo. Najprej je koma posledica prisotnosti motenj v cerebralni cirkulaciji, ki se manifestirajo kot krvavitve. Njihov razvoj se pojavi nenadoma, ima obliko kapi z apopleksijo komi.

Simptomi komi

Prisotnost hemiplegije - paralitičnega sindroma, na samem začetku razvoja komi lahko kaže na nastanek žarišč, ki vplivajo na delovanje možganov.
V nekaterih primerih, koma manifesti izgovarja začetne krčenja pojave, redne, tonik krče okončin, ki nastanejo pri stiskanju možganskih snovi krvavitev poreklom.

Eden od glavnih simptomov, ki označujejo komo, je izguba ali izguba zavesti, se lahko kombinira z napadi, ki so podobni epileptični napadi, ki v veliki meri prikazujejo vzrok za komo.

Ob prisotnosti kroničnih bolezni, ki vodijo k porazu funkcij notranjih organov in kome, se lahko razvije stanje, ki ga je mogoče opredeliti kot predkodno stanje telesa.

Treba je dodati, da je treba poudariti razvoj zaporedja simptomov, ki spremljajo komo. V tem primeru, ko znaki psihomotorna vznemirjenost in epileptični napadi, lahko kaže na razvoj paralize s prisotnostjo možganske krvavitve.

Ena od najhujših oblik, ki povzročajo zaplete pri otrocih, ki so prisiljeni, da trpi zaradi sladkorne bolezni, je ketoatsidoticheskaya koma, od katerih manifestacija zahteva takojšnje reakcije drugih, ambulante, v sili, in kar je najpomembnejše - usposobljeno in zdravniško oskrbo. Otroci, ki so bili dolgo opazovani kot bolni diabetes mellitus, lahko pride v komo zaradi prekinitev zdravljenja insulinskih zdravil ali razloga za uvedbo zmanjšanega odmerka.

Ostro reakcijo telesa lahko povzročijo hude kršitve pravil prehranjevanja, odstopanja od prehrane, zloraba hrane, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov in maščob. Enako reakcijo otrokovega organizma je mogoče opaziti s travmo, čustvenimi preobremenitvami, nepravilnim in neustreznim načinom zdravljenja bolnikov. Le dnevno spremljanje stanja bolnega otroka lahko otroško telo ščiti pred resnimi posledicami komatoznih manifestacij.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný