OqPoWah.com

Kako odpreti kavarno: koristni nasveti in nasveti

Kako odpreti kavarno? To vprašanje pogosto postavljajo tisti, ki želijo poskusiti svojo roko na začetku poslovanja v gostinstvu. Toda za uspeh v tem poslu morate jasno poznati svoje prve korake, "pasti" in imeti tudi idejo o tem, kakšen načrt bo ustanovil - bar, restavracija ali majhno kavarno. V nadaljevanju podrobneje preberite uporabna priporočila in poskušajte posplošiti glavne nasvete.

Kako odpreti kavarno? Osnovni koraki

Prva faza. Najprej morate sami določiti, kakšen format bo imel
institucija. To je lahko: kavarna, kantina, samopostrežna restavracija ali kavarna s hitro hrano, bar. Te institucije se veliko lažje odpirajo s finančnega in "papirnega" stališča, namesto restavracije, ki zahteva dostojno naložbo.

Druga stopnja. Preden odprete kavarno, je priporočljivo jasno razmisliti o kraju, saj bo ta trenutek za gostinsko točko imela eno najpomembnejših vrednot. Moral bi biti nameščen v stanovanjskem območju, prenapolnjen in prepusten. Kavarna, kavarna ali bar je institucija, v kateri so glavne stranke redni obiskovalci, ki živijo ali delajo v bližini. Zato moramo zelo natančno preučiti problem izbire kraja.

Tretja faza, kako odpreti kavarno, se bo nanašala na oblikovanje. Notranjost mora biti zanimiva, originalna in udobna. Seveda je treba takšno notranjost ustvariti, da ustreza splošnemu pojmu in imenu institucije. Priporočljivo je upoštevati vse podrobnosti (oblikovanje menija, oblačila natakarjev in podobno).
Četrta faza. Eden od težav v podjetju, kako odpreti kavarno, se nanaša na kompetentno zaposlovanje. Dejstvo, da natakarji, barterji in administrator ne bi smeli biti samo lepi, temveč tudi vljudni in izobraženi. Ker v kavarni zelo pogosto obstajajo izredne razmere. Veliko pozornosti je treba posvetiti izbiri kuharjev, katerih poklicne veščine bodo odvisne od kakovosti hrane. Poleg tega je odvisno od njih in oblikovanje jedi. V državi bi bilo treba tudi pomivalni stroj, čistilec, računovodja in varnostnik.

Peta faza. Zdaj nadaljujte z nakupom. Naročilo običajno izračuna kuhar, vendar mora lastnik nujno preizkusiti to težavo. Prepovedano je kupovati izdelke takoj v velikih količinah. Dejstvo je, da se bo težko najprej odločiti, kakšne so jedi popularne in ki jih ne bodo. Praviloma se že dolgo promovira novo kavarno, saj mora kupiti redne kupce. Zato, če najprej kupite veliko število polizdelkov, se bodo izdelki, ki se redko uporabljajo, začeli poslabšati. Zato je bolje, da gremo še enkrat na hrano. Da bi prihranili čas, je priporočljivo skleniti pogodbe za dobavo pijač in povezanih proizvodov (čips, krekerji in drugo). Toda tukaj hitro poslabšanje izdelkov (meso, zelenjava, kruh, sadje, mleko, kisla smetana in drugi) je treba kupiti pri istih prodajalcih.

Šesta faza. Če razmišljate o tem, kako odpreti kavarno, je treba pozornost posvetiti vzdušju podjetja. Dejstvo je, da je to kraj, kjer kupci ne bodo prišli, da bi dobro jedli, ampak da bi sedeli tiho, pili kavo ali čaj, poskusite nenavaden sladico. Zato je treba ustvariti takšno obliko, da je toplo, prijazno vzdušje za srečanje s prijatelji, sorodniki in ljubljeni. V kavarni se mnogi želijo sprostiti, pa tudi pobegniti iz hitro in uničenega življenja.

Na koncu je treba opozoriti na naslednje. Da bi odprli uspešno institucijo, se priporoča, da se poskuša narediti tisti, v katerem bi si želel biti sam, od katerega ne bi želel zapustiti.

Srečno!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný