OqPoWah.com

Kako narediti lizipop doma? Zelo je preprosto!

Praded "chupa-chupsa"Kako narediti lizipop doma

Da, vsi so v preteklosti priljubljeni in celo v sedanjosti, če so dovolj srečni, da bi našli v prodaji, "petelin". Izgoreli sladkor Sovjetski čas se namesti z nostalgijo. Zdaj je izbor sladkarij poln sladkarij vseh velikosti, barv in oblik. In kdo ne mara sladkarij? Pecivo, pecivo, sladkarije, bonboni in tako naprej. Vsi jih imajo radi. Mnoge matere, ne želijo odvzeti njene drobtine dobrote, raje pripravijo svoje lastne roke, poznati sestavo izdelka, ne da bi morali skrbeti dodajanja konzervansov in škodljivih barvil. Poleg tega, da je zabavno in zanimivo izkušnjo, še posebej, če vam te male čudeže kulinariko, skupaj z otroci.obrazce za sladkarije na palici

Kako narediti lizipop doma?

Zelo je preprosto. Torej, najmanjši izdelki in vaša domišljija z otrokom so vse, kar potrebujemo. No, ja! Še ena potrpljenja, da bi naša umetna mojstrovina lahko zamrznila, ne da bi jo prejeli prezgodaj. Obstaja osnovni recept, kako narediti lizipop doma, vse ostalo pa je samo lep dodatek, odtenki.

Pravzaprav sam recept!

Potrebovali bomo:

  • Sladkor - 10 žlic;
  • Voda - 10 žlic;
  • Jabolčni kis - (ali citronska kislina - 0,2 čajne žličke) - 1 žlica;
  • Rastlinsko olje za mazalne oblike.

Postopek kuhanja:

Sladkor, voda in kis se temeljito pomešajo z emajliranimi jedmi in se začnejo segrevati. Ko je sladkor začel taliti, in naša mešanica segreva, začnemo ga premešati, kar zmanjšuje ogenj. Sirup je potrebno kuhati do zlate rjave barve.
Preverite, ali mora pripravljenost biti naslednja: v skodelici kapljičnega sirupa s hladno vodo. Če se je strdila, je čas, da odstranimo našo dobrote iz ognja in jo prelijemo na oljne oblike.Lollipop petelin na palico

Mimogrede, obstajajo posebnosti Obrazci za sladkorne bonbone na palico. Ti izdelki se razlikujejo od konvencionalne v tem, da imajo posebne utore za palice, ki prodajajo ready-made, vendar je mogoče tukaj vključiti fantazijo in uporabiti za naše potrebe: tekmah (rezalne glave žvepla), zobotrebci, kebab palice in podobno.

Dopolnila: si prizadevamo za ideal

Spreminjanje recept, dodal različne komponente okus (sadni sok, kava, mete in citrusov nafte, itd) in sestavine za barvo (barvila za hrano, tako naravne kot industrijske), nekaj prispevate k svoji kulinarični mojstrovini!

Oblika in barva prijatelja ni!lizipop

Ko govorimo o tem, kako narediti lizipop doma, je treba opozoriti, da poleg različnih okusov ustvarite tudi številne oblike po lastni presoji. Srce, kroglice, male živali, geometrijske oblike - vse to je vaša izbira. V obliki kalupa je mogoče narediti lilipop-petelin na palici, poleg tega pa zelo različnih barv. V času sladkarije so bili posebni kovinski kalupi za hlajenje karamele, zajčke in kokoši, dekleta s piktogrami. Zdaj takšnega plovila preprosto ni mogoče najti, tako da lahko uporabite improvizirane materiale sirup za sladkarije. Na primer, v kalupih iz čokoladnih bombonov v škatlah, v silikonskih kalupih itd.

Zgoraj je, kako narediti lizipop doma (osnovna različica). Toda dodajanje naravnih barvil, najljubših začimb, sadnih sokov, mintovo olje in slaščičarski praški, lahko ustvarite ogromno paleto bonbonov in ognjemetov različnih okusov. Otroci bodo navdušeni!

Bon appetit!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný