OqPoWah.com

Cessna 152 - legenda o usposabljanju letalstva

Majhno civilno letalstvo običajno vključuje samo dve vrsti zrakoplovov. To so letala, ki so na voljo le bogatim osebam in lahkim letalom, ki jih lahko kupi skoraj vsaka oseba s srednje ravni. Cessna 152 je enaka, dostopna možnost. V podjetju je nepretrgan, poceni v proizvodnji in relativno poceni.

Cessna 152

Majhen, vendar sam

Za navadnega človeka majhno letalstvo povzroča zelo čudna združenja. Večina ljudi razmišlja o luksuznih zasebnih hitrih turboreaktivnih letalih, ki jih lahko kupijo in hranijo le najbogatejši ljudje na planetu. Vendar je to zavajajoča.

Majhno civilno letalstvo vključuje cele družine letalske opreme. In večinoma so to majhni ravnini. Cessna 152 je najuspešnejši model.

Ta letalo je izjemno za svojo eleganco in preprostost. Nič ni zapleteno. Lahko ga servisira tudi najpogostejši mehanik. Ta model popolnoma ustreza tudi najbolj skromnemu skednju ameriškega tipa. Treba je razumeti, da je bil zrakoplov izdelan v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja izključno za zahodni trg. To je zelo majhna letala. Njene dimenzije so morda najbolj skromne med vsemi zrakoplovi tega razreda.

Za svoj čas je bil model preboj. Presegla je vse analoge v manevrski sposobnosti, hitrosti, gospodarnosti, univerzalnosti in enostavnosti usposabljanja. Zahvaljujoč uspešnim inženirskim rešitvam je ta "otrok" idealen za mlade pilote. To je postalo očitno tudi na začetku prodaje, in za to ladjo je odprl zelo dolg način življenja.

Classics za usposabljanje letalstva

Cessna 152 je našla novo aplikacijo kot usposabljanje zrakoplova. Bilo je poceni in nepretrgano. Usposabljanje o letih je bilo izvedeno na njej čim bolj učinkovito in hitro. Letalo je bilo tako dobro, da se uporablja do danes, čeprav ni bilo dolgo proizvedeno.

majhna letala
Zakaj je tako priljubljena? Zelo je preprosto. Za vsak čas je bilo izpuščenih okoli 7.600 izvodov. Danes takšna letala stane samo 35.000 ameriških dolarjev. Za letalstvo je peni. Poleg tega je bil model inovativen. Prvič, s svojimi značilnostmi presega celo nove majhne letala. Drugič, značilnosti svoje zasnove so edinstvene. S sestavljanjem majhnega letalskega avtomobila so inženirji raje uporabili lastnosti velikih letal. Telo je izdelano iz letalski aluminij. Vsi pritrdilni elementi so popolnoma podobni letalu Boeing. Celo kontrole ponovijo velike letala. V pilotski kabini ni ročaja, ki je tradicionalen za treninge. Namesto tega je pravi volan.

cessna 152

Cessna 152 tehta okoli 650 kg in ima zaprt kokpit. Krilnica ne presega 10,17 metra, moč motorja pa je 110 konjskih moči. Tovarniški motor je prešibek in toliko centrov za usposabljanje namesti sodobne motorje, ki večkrat presegajo prvotno zmogljivost. To ne preobremenjuje zrakoplova in istočasno povečuje tako manevriranje kot največjo hitrost.

Velik plus je tudi pomanjkanje potrebe po konkretni vzletno-pristajalni stezi. Zadosti pripravljen trak zemlje ali ravno polje, pokrito z nizko travo. To še posebej velja za letalske šole, ker takšna priložnost močno zmanjša stroške opremljanja osnovne šole.

Posadka

Za usposabljanje se uporabljajo le dvosedežni letali. V skladu s tem posadka avtomobila sestoji iz pilota in potnika ali pilota in inštruktorja. Stoli se nahajajo zelo priročno za polnopravni izobraževalni proces. Inštruktor ne more le popolnoma nadzorovati študenta na vseh stopnjah leta, temveč tudi v primeru potrebe po prestrezanju kontrole letala.

Pristanek v sili

Mnogi ljudje trpijo zaradi aerofobije in se bojijo letenja. Malo civilno letalstvo povzroča še večji strah kot velik zrakoplov. Dejansko so majhni zrakoplovi varnejši. Glede na to, da ti letalo tehtajo malo načrtovanja ne le gladko sedi na ravni površini, ampak tudi spremembo višine s pomočjo zračne tokove. Celo pristanek v sili bo precej nežen.

dvosed

"Cessna-152" lahko uspešno trdo pristane brez škode za posadko. Stabilni modeli in materiali telesa zdržijo več škode in učinkovito zmanjšujejo vpliv energije.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný