OqPoWah.com

Krompirjev škrob: korist ali škoda?

Škrob je ohlapen prašek (bel ali rumenkast odtenek), ki ga dobimo iz krompirja. Omenjeno mu je zapleteni ogljikovi hidrati, prisotna v različnih zelenjavi in ​​sadju, žitih in stročnicah. V želodcu se snov pretvori v glukozo, ki je vir energije. Poleg tega krompirjev škrob pogosto deluje kot pasta. Zato je nepogrešljiv pri pripravi različnih omak, kissel in gravies. Tudi ta izdelek se uporablja za pečenje. Zlasti lahko delno nadomesti moko. Izdelki iz testa dajejo krhkost.krompirjev škrob

Krompirjev škrob: prednosti

Najprej je treba omeniti, da ta izdelek zmanjša raven holesterola. Tako ima anti-sklerotične lastnosti. Poleg tega krompirjev škrob vsebuje veliko kalija. Ta mikronutrient je potrebno za tiste, ki se borijo z boleznimi ledvic. Tudi škrob pomaga odstraniti odvečno tekočino iz telesa.

Tradicionalna medicina meni, da škrob dober antiulcer. Konec koncev, ima protivnetne in ovojne lastnosti. Po številnih študijah je bilo dokazano, da lahko opisani proizvod aktivira sintezo vitamin B2 (riboflavin). Ta snov je potrebna za normalizacijo metabolizma in dobro prebavo.

Krompirjev škrob: škoda
modificiran škrobŠkodljivo se šteje rafiniran škrob, pridobljen v procesu industrijske proizvodnje (ki se nanaša na običajen bel prašek). V procesu prebave povečajo raven insulina, kar posledično povzroči aterosklerozo, različne hormonske motnje in patologije očesnega jabolka. Vendar ne pozabite, da škoda škrob vpliva samo na vsebnost tega prahu v izdelkih, ki so predmet toplotne obdelave. Včasih celo prispeva k razvoju raka. Konec koncev, ko se pri visokotemperaturni obdelavi v škrobu tvori strupena snov. Navijači čipsa in praženega krompirja se morajo to spomniti.

Modificiran škrob

Če preučite sestavo izdelka, lahko najdete komponento, kot je "modificiran škrob". Če govorimo o običajnem škroba, je znano vsem, ampak kaj pomeni nejasna specifikacija "spremenjeni"? Kako škodljiv je ta prehranski dodatek? Kje kupiti škrob, ki bo varen za zdravje?

kje kupiti škrobModificiran škrob kot rezultat celotnega cikla sprememb pridobi sposobnost zadrževanja vlage. To namreč omogoča, da dobimo produkt potrebne konsistence in izboljšamo lastnosti škroba kot zgoščevalca. Hkrati sprememba izdelka ne vpliva na njegovo strukturo genov. Trenutno Rusija uporablja približno dvanajst vrst modificiranih škrobov. Ločijo se po metodi priprave: beljeni, toplotno obdelani, oksidirani itd. Vendar je treba opozoriti, da po ugotovitvah moskovskih zdravnikov otroci, ki aktivno uporabljajo izdelke z dodatkom modificiranega škroba, se poveča nevarnost pankreatične bolezni.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný