OqPoWah.com

Klasična testenina omaka. Recept za Bolognese in Béchamel

"Ljubim testenine. Ljubim jih z nezemeljsko ljubeznijo «, - peli v eni narodni italijanski pesmi. Makaroni so všeč vsi v vseh državah. Posoda kuhanih testenin je zelo preprosta in primitivna. Ljubijo testenine za različne zanimive omake, zanimive za okus, ki vsebujejo veliko sestavin, ki dajejo tem izdelkom izvirne, včasih zelo pikantne okuse. Najbolj znane, klasične omake so seveda bešamel, boloneza in pesto. Brez njih je nemogoče pripraviti lazanje ali klasično testenino Parmanski šunka in parmezan sir. Pravzaprav so te omake osnova za številne poskuse, ki obsegajo zamenjavo ene sestavine z drugo ali dodajanje nekaterih drugih začimb in izdelkov, da bi dobili nove občutke okusa. Kaj morate vedeti, da naredite omako za testenine? Recept za klasiko omake bolognese, Bechamel ali pesto, ki jih je enostavno dopolnjevati z različnimi sestavinami in dobivati ​​nove okuse.

Bolognese - najbolj klasična in najbolj znana omaka za testenine. Recept za njegovo pripravo izumili v Bologni - Italijanska gurmanske mestu, kjer se je začela njihova Triumphal pohod vse priljubljene italijanske jedi s. Kako kuhati to neverjetno testeninsko omako? Recept je preprost in zapleten hkrati. Enostavno, ker se lahko hitro spreminja sestavine tega omako, nekaj za čiščenje, in dodaja ničesar - ni treba natančno opazovati recept. Zapleteno, ker če kuhaš to okusno testenina omaka s spoštovanjem klasičnega kanona, boste morali zapletati in spustiti številne različne izdelke.

Opisali bomo pripravo klasične bolonjske. Torej bodo potrebni naslednji proizvodi: smetana in oljčnega olja, čebule (lahko je čebula, vendar boljša čebula), korenje, zelena cvetača, mleto meso (mešanica svinjine in govejega mesa), paradižnikova pasta in sveži paradižnik, mleko v prahu, vino, sol, poper, timijan, bazilika, česen in origano (po našem mnenju, travni origano). Zdaj segrejmo mešanico kremastega in oljčnega olja v ponvi, dodamo mlet česen, jo rahlo popržimo v olju in ga nato odstranimo iz ponve. Dodamo naribano korenje, zeleno in sesekljano čebulo. Vse malo popražite, nato pa v ponev. Po rahlem ocvrtem mesenju dodajte paradižnikovo pasto po 10 minutah prekinjenega mešanja, vino vlijete v ponev in po nekaj minutah - dva kozarca juhe (meso ali zelenjava). Po tem počasi nalijte kozarec mleka v ponev, nato pa po nekaj minutah dodajte drobno sesekljane paradižnike brez kože, pikantnih zelišč. Še enkrat, vse dobro mešamo, zmanjšamo toploto in pri nizki toploti celotno mešanico zamrznemo tri ure, občasno premešamo in zapremo s pokrovom, vendar ne tesno. Če je omaka na koncu kaljenja prevelika, jo je treba razredčiti z brozgo. Tako pripravljena bolonjska omaka je tudi nepogrešljiva osnova za lazanje in različne testenine.
Drug klasičen recept je testenina z brezšumsko omako. Kaj je brezamelna omaka? To je osnova masla in moke, ocvrta v ponvi, v kateri se doda mleko, smetana, se zgodi, da je jajce, pa tudi rastlinska ali mesno juho, sol, različne pikantne zelišča. To je tudi glavna klasična omaka za makaroni, recept ki ga je enostavno spremeniti in jo dodati, npr. kosi piščanca, šunke ali gob. Za izdelavo omake iz béchamela pečemo moko z maslom v ponvi (maslo in moko vzemite v razmerju 2: 1) v temno zlato barvo. Nato z neprekinjenim mešanjem z leseno lopatico dodamo toplo maslo v mešanico oljne moke s tanko pipo. Zmes dobro premešamo na nizki vročini do homogenosti in dodamo različne začimbe, sol in poper.

Pred servisiranjem se testenine razprostirajo po posodi ali na servisni plošči, vrh pa položi z omako in celotno posodo posuti z naribanim sirom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný