OqPoWah.com

Okusno in preprosto: piščanec na žaru doma

Tudi v starodavnih časih so ljudje jedli meso, toda v našem času ga ne jedo surovo, zdaj pa poznamo veliko načinov za predelavo: cvrtje, kuhanje in druge. Najbolj priljubljena v tem primeru je piščanec na žaru. Doma, kuhan, ne razlikuje samo dobre okusne lastnosti, temveč tudi uporabne lastnosti (piščanec je med vsemi izdelki na prvem mestu za vsebino uporabnih snovi).

žar kupiti

Piščanec na žaru doma: priprava jedi

Takšno ptico lahko skuhaš v mikrovalovni pečici ali pečico. V zadnjem primeru potrebujete lažje. Te gospodinje, ki imajo žar, raje kuhajo piščanca na pljuvaču.

Priprava izdelkov

Najprej morate izbrati pravo ptico, kar bo določilo okus jedi. Najbolje je, če je piščanec domače, ker njena prehrana vključuje samo naravne sestavine. Tovrstno meso je dovolj samo, da ga pomešamo s soljo in poprom, pa tudi olje. Dobro je primerna za pečenje mesa mladih piščancev, nato pa se jedi izkaže za nežno in okusno, vendar se stara ptica izkaže za trdega. Piščanci za piščance izberite umazano, tako da niso trdi in suhi.

Piščanec na žaru v domu: kuhamo na pljuvaču

piščanca na žaru doma

Ta posoda je kuhana na prostem na premogih. V tem primeru en kilogram ptic vzame en kilogram premogov. Sestavine: ena piščanca, en kozarec majoneze, ena žlica gorčice, sol in začimbe, česen, ena limona.
Postopek kuhanja

Piščanca se opere in posuši. V vmesnem času pripravite omako. Za to se majoneza zmeša z gorčico, dodamo zdrobljen česen. Končana z mešanico drgnjenja ptice, iztisnila sok iz limone. Piščanca je postavljena na pljuvati, noge in krila pa so vezane z močno nitjo. Tako pljutek nadomešča žar. Lahko ga kupite v skoraj vseh supermarketih. Na pljuski se ocvrsti eno uro, postopoma se približuje premogom. V zadnjih pol ure se meso stalno vrti. Kuhano na oglju, piščanca bo imel sočno skorjo in okus bo izvrsten.

Piščanec na žaru v domu: kuhamo v peči

preproste solate recepti s fotografijo

Sestavine: ena piščanca, več česna česna, dve žlici gorčice, mešanica Provençalna zelišča, sol, tri žlice kisle smetane, lovorjev list in poper.

Postopek kuhanja

Piščanec narežemo s česnom, prevlečemo z gorčico in posujemo z mešanico začimb. V kozarec z ozkim grlom prelijemo dve tretjini vode, damo dišečo papriko in lovorjev list. Po nekaj časa, ko je ptica marinirana, se postavi v pečico in jo položi na vrh kozarca. Tako bo piščanca med procesom pečenja napolnjena z aromami lovorja in popra. Deset minut, preden se obrok zamrzne s kislo smetano.

Kaj piščanca na žaru jedo?

Pripravljene jedi se lahko postrežejo z zelenjavnimi preprostimi solati (recepti s fotografijami so na voljo na kulinaričnih mestih). Kot stransko krožnik uporabite riž, testenine ali krompir. Sojino izberemo kislo-sladko ali česen, v skladu z etiketo pa vodo pijejo pred rezanjem. Ampak, če je piščanec že odrezan, ga pojejte z rokami, potapljajte koščke v omako.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný