OqPoWah.com

Kako narediti keks na kislo smetano?

Keksov - bujne dišeče pecivo, ki se pogosto temeljijo na pripravo različnih tort in peciva. Pečeno pecivo je zelo občutljivo in zračen, vendar kljub temu, da je recept za ta test, na videz preprosta, iz neznanega razloga, ni vse izšlo piškote. Pogosto kuharji so vznemirjeni, ko to vidijo piškotna torta dvignila le na eni strani ali pa je na splošno izginila in se spremenila v ravno, ravno torto. Zakaj se to dogaja? Očitno, ker neizkušeni slaščičarji ne upoštevajo nekaterih odtenkov priprave tega občutljivega testa.

Klasični piškoti kuhan samo tri vrste izdelkov - jajca, moko in sladkor. Testo za piškote lahko pripravimo na hladen ali vroč način. V prvem primeru bo piškot bolj svetel in nežen. Z vročim načinom kuhanja bo pekoča bolj gosta, vendar ta piškot skoraj nikoli ne poravna.

S hladno metodo priprave testa se jajca loćijo in vampirajo z rumenjaki s sladkorjem in beljakovinami. Na koncu se vkopana masa združuje z moko. Z vročim načinom kuhanja se jajca v vodni kopeli vleče brez deljenja.

Izjemno je pomembno pri pripravi piškotov, tako da se na koncu priprave za testo segreva pečica do 180 stopinj, tako da jo je mogoče nemudoma oblikovati in pečiti.

Poleg klasičnega recepta za izdelavo testa obstaja še veliko več možnosti. Na primer, mnogi kulinarični ljudje radi zamenjajo del moke s krompirjevim škrobom, potem bo torta postala bolj porozna. Pogosto se uporablja in taka možnost kot piškot na kislo smetano.

Opozoriti je treba, da je goba torto recept s kislo smetano razlikuje od klasične samo s tem, da je testo doda drugo sestavino. Če želite pripraviti ta test, morate vzeti 6 jajc in jih ločiti, dajanje v eno skledo veverice, v drugih - rumenjake.

V skledo z rumenjaki morali prelijemo s skodelico sladkorja in premagal z električnim mešalnikom, dokler masa pene in popolno raztapljanje zrn sladkorja. Nato dodajte kozarec kisle smetane v to maso in zmešajte vse.

V ločenem vsebniku bič belci. Da bi bila pena bolj stabilna, morate dodati malo limoninega soka beljakovinski masi med bičenjem. Potem združite beljakovine z rumenjaki, dodajte kozarec moke in nežno premešajte. Da bi piškot na kislo smetano pretvoril veličasten, morate presejati moko. Ta preprosta operacija moke s kisikom, zato se pečenje izkaže za uspešno. Poleg tega za test piškotov Primerna je samo visoka kakovost moke, zato je bolje, da ne rabimo ceneje.
Pri dodajanju k masi moke moke ne uporabljajte mešalnika. Da bi se testo preprečilo, se moke z jajčno peno najbolje prilegajo leseni žlici. Uporabite lahko tudi lopatico iz silikona.

Obrazec za pečenje To mora biti naoljen, in če želite, piškot, pridobljene brez skorje (na primer, če je treba uporabiti za pripravo torte), morate uporabiti papir za peko.

Ne pecite piškotov na kislo smetano pri previsokih temperaturah. Optimalna vrednost je 180 stopinj, in ko se je povečala in na vrhu se je pojavila zlata skorja, je potrebno temperaturo znižati na 160 stopinj.

Zelo pomembno je, da pečice ne odprete med pečenjem, vsaj na začetku postopka. Na splošno je piškot na kislo smetano in kakšno drugo testo iz piškotov zelo muhast. Ne more se poravnati ne samo od odpiranja pokrova pečice, ampak tudi od kakršnega koli tresenja.

Po ekstrakciji piškotov ga je treba postaviti na rešetko, dokler ni popolnoma ohlajena, v tem primeru spodnja skorja ni vlažna.

In kako bomo služili naši piškoti? Obstaja veliko možnosti. Piškoti lahko preprosto potresemo s sladkorjem v prahu ali prelijemo glazuro in služimo na mizi. Iz njega lahko naredite pravo torto. Za to je treba malo posušiti. Na primer, pecite pecivo zvečer in začnite sestavljati torto zjutraj ali naslednji večer. Dolgoročni piškoti se manj zmanjšajo in ne izgubljajo svoje oblike tudi po tem, ko namočimo torto s sirupom.

Cut piškot najbolj enostavno s črto ali nizom. Pripravljene pecivo je impregnirano z sirupom in mazano z ustrezno kremo. Kolač se zbere, zgornja torta pa je okrašena po vaši želji.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný